Překrásný všeobecně použitelný nůž z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Santoku 5“ – tento nůž je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Japonské umění a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným.
Damaškový nůž Santoku 5 “ má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10, které je velmi dobře odolné proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R62 +/- Rockwell. Jádro je vloženo mezi 66 vrstev měkké nerezové damascénské oceli, která zajišťuje mimořádnou pevnost, odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel s povrchovou úpravou TINY WAVE minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a ozdobena mozaikovým nýtem. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Trojité nýtování nože k rukojeti zajišťuje dokonalou pevnost a spojení. Materiál G-10 byl vyvinut pro vojenské účely. G-10 je vodotěsný, nepromokavý a zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál G-10 nebude v průběhu času korodovat, oxidovat nebo se nestane měkčí a křehčí. Tento materiál nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, na rozdíl od tradičních materiálů, jako je dřevo.
Kvalitní nůž z damascénské oceli, nikdy neumývat v myčce na nádobí ! Po použití nůž opláchněte, osušte ubrouskem, nebo utěrkou a šetrně uložte na bezpečné místo.
Bezpochyby nejdůležitějším nástrojem každého kuchaře je kvalitní nůž. Neobejde se bez něj žádná kuchyně. Nůž je základním nástrojem jak profesionálních kuchařů, tak i nadšenců z řad veřejnosti.
Damaškový kuchařský nůž se používá k mnoha účelům ať už jde o řezání, krájení,nebo filetování. Z nože se stává univerzální a nejdůležitější společník kuchaře. Výběr kuchařských nožů je obrovský a jsou k dispozici s různými tvary a délkami ostří. Obecně platí, že s delším nožem je náročnější manipulace a proto se doporučuje z počátku zvolit kratší ostří. Volba nože je individuální a závisí na velikosti rukou a šikovnosti kuchaře.