Vyzkoušejte sous-vide – hit evropských kuchařů
Provozujete restauraci? Chcete jít s dobou? Máme pro vás inspiraci. Velmi populární, zejména u restaurací vyšší třídy, je příprava pokrmů metodou sous-vide.
Možná jste už tento francouzský výraz slyšeli, ale nejste si úplně jistí jeho významem. Zjednodušeně řečeno, úprava sous-vide je pomalé vaření ve vakuu.
Potraviny se vaří dlouho, někdy i více než 24 hodin, ale za nízké teploty – kolem 58 – 60 °C. Díky tomu je například maso krásně měkké, plné chuti a také šťavnatější.
Softcooker Sirman – pomocník profesionálů
A jak na tuto úpravu potravin? Pořiďte si zařízení Softcooker Sirman, které bylo vyvinuto speciálně pro tuto metodu.
Umožňuje totiž pomalé vakuové vaření ve vodní lázni. Postará se o to, aby se voda ve varné nádobě vířila rovnoměrně. Vůbec se nemusíte se bát, že by se suroviny rozvařily nebo nasákly vodou.
Také výborně reguluje teplotu, která je tak zásadní. Můžete ji nastavit v rozmezí 60–95 °C. Výsledkem je chutný a šťavnatý produkt plný živin. A to vaši zákazníci ocení.
5 vynikajících výhod pro provoz vaší restaurace
- 1) Široké možnosti využití – je vhodný pro přípravu masa, ryb i zeleniny
- 2) Uchování původních vlastností potravin – nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin
- 3) Snadné plánování – suroviny můžete mít předem připravené k další úpravě
- 4) Úspora na surovinách - maso má minimální váhový úbytek
- 5) Ekonomický provoz – nízké náklady na energie
Přesvědčte se o všech těchto přednostech sami - vyzkoušejte Softcooker Sirman i vy.