Fakturační adresa Balasava 1251, 274 01 SLANÝ
Provozovna Beřovice 23, 273 71 ZLONICE
IČO 00550370
Kontaktujte nás
Telefon +420 312 522 436
Email info@deximslany.cz
Web www.deximslany.cz

Čím a jak vybavit restaurační kuchyň?

Pokud nějakou zrovna zařizujete, připravili jsme pár tipů na spotřebiče, které by vám neměly chybět. Ušetříte s nimi čas a umožní vám navařit tak, že se hosté budou vracet.

Základní spotřebiče

Konvektomaty jsou modernější nástupci klasické trouby. Lze v nich péct, vařit, dusit, i blanšírovat, protože mají program, který využívá horkou páru. Zelenina uvařená v konvektomatu zůstane plná živin a vitaminů.

Že potřebujete místo zeleninky upéct 80 porcí kuřecích stehen? Není problém, v konvektomatu to zvládnete na jeden zátah. Ušetříte tak čas i práci kuchaře. Navíc váhové ztráty masa jsou v porovnání s pečením v troubě až o padesát procent nižší.

Grily - těch nabízíme více druhů, a je potřeba si správně vybrat. Plochý gril je nutnost, pokud chcete hosty potěšit šťavnatým steakem. Využijete je ho ale i při přípravě palačinek, nebo bramboráků. Kontaktní gril peče z obou stran zároveň, takže se hodí, pokud čekáte pořádný fofr a nechcete u něj prostát celé dopoledne.

Gastronádoby mají tu výhodu, že se vejdou přesně tam, kam mají. Jejich rozměry jsou totiž pro gastronomii sjednocené, a proto perfektně sedí do chladicích stolů a gastrolednic. Ty máme samozřejmě také v nabídce a oceníte je zejména ve větších kuchyních. Jsou vybaveny pracovní deskou, pod kterou se vejdou předem připravené suroviny. Díky chlazení vydrží čerstvé a kuchaři je mají po ruce, takže nemusí nikam odbíhat.

Když jsme u chlazení, musíme zmínit i šokery. Přijdou vhod, pokud je třeba zamrazit hotové pokrmy do zásoby. Při postupném zchlazování by totiž mohly ztratit chuť, nebo rovnou zkysnout. Šokovým zmrazením si udrží všechny vlastnosti a ještě vás pochválí hygienik.

Foto

Další vybavení

Dále by se mohly hodit vakuovačky. S jejich pomocí lze totiž zabalit suroviny tak, že vydrží déle čerstvé. To ocení zejména kuchaři při přípravě, protože si zavakuované porce uloží do chladicích stolů a vyndají je, když přijde jejich čas.

Kráječe pak využijete, pokud to má v kuchyni opravdu frčet. Dokáží bleskurychle nakrájet požadované množství zeleniny na stejně velké kostičky, hranolky, nebo plátky. Pokud, chcete servírovat třeba českou kuchyni, zvažte nákup ponorného tyčového mixéru.

S jeho pomocí rozmixujete prakticky cokoliv, i hrnec plný omáčky. Může tedy mít omáčku zahuštěnou rozmixovanou zeleninou namísto mouky. Pokrm bude chutnat lépe a díky tyčovému mixéru bude i zdravější. Ušetříte si i zdlouhavé pasírování přes cedník.

Tolik tedy ke gastro vybavení pro kuchyně. Výčet zdaleka není kompletní, zmínili jsme jen to nejnutnější. Záležet bude i na velikosti provozovny a na pokrmech, kterými chcete hosty ohromit.
Pokud si stále nejste jistí, napište, nebo nám zavolejte a společně vybereme to nejvhodnější pro váš podnik.

DEXIM SLANÝ - Prodej a servis chladicí, mrazicí a gastronomické technikywww.deximslany.cz